HDGU Harddrugs gebruik(st)ers (in de gemeente) utrecht
JANUS instroombeperking maatschappelijke opvang
PuuR niet rokende bezoek(st)ers van de mo

hostel
Tja 24 uursopvang, leuk. Minder dat het wel zo'n vier jaar zal duren voor er voor de 800 daklozen (waarvan 500-1000 buitenslapers) 250 plaatsen geschapen worden. Wij weten evenmin als u hoe dat er precies uitgaat zien.

Wij hopen dat het een zeer gedifferentieerd aanbod wordt (kun je meteen vergeten, brandweer, bouwtoezicht en God zelve mag weten welke toezichthouder nog meer, zullen de zaak wel weten te verzieken) zodat mensen tenminste een eigen en beschutte plek hebben.

Wij denken dat er ook een project BuitenPlaats moet komen.

Slaaponthouding en opjagen tasten de fysieke en mentale gezondheid fors aan.

Wij denken dat de lokale, regionale en landelijke overheden zich minder moeten inspannen om zoveel daklozen te produceren.

Lokaal kan dat door en primair basale voorzieningen om niet beschikbaar te stellen en voor wat de (alleenstaanden) toeslag van de Algemene bijstandswet betreft aan te nemen dat ieder beschuttingskosten heeft. Dat scheelt NLG driehonderd per maand ofwel dertig procent koopkracht.

Bij toenemende faciliteiten kan een dragelijk toenemende bijdrage gevraagd worden.

De landelijke overheid kan kamerverhuur, niet aftrekken van huursubsidie en uitkering.

En zie opeens is dakloosheid veel hanteerbaarder geworden. En om het over uitgelokte 'fraude' om te overleven maar niet hebben.

De provincie Utrecht heeft 1.095.591 inwoners en twee centrumgemeenten: Amersfoort met 120.499 inwoners en jawel Utrecht met 232.902 inwoners.

Utrecht kent een aantal subtiele activiteiten om de aantallen daklozen (mensen in de marge) laag te houden. Er waren in november 1999 driehonderd (292) mensen zonder vaste woon- en of verblijfplaats met een Abw uitkering in Utrecht. Dat is voor een centrumgemeente van deze omvang en zo'n groot bereik (meer dan een halve provincie en 750.000 inwoners) verontrustend weinig.

Ergens weet je dan dat het geen uitzondering is wanneer menselijk afval zonder uitkering rondloopt.


Vanaf acht maart 2000 (17:10): raadplegingen

jj ruiter utrecht maart 2000